Zgodba PEN KLUB restavracije

Zgodba PEN KLUB restavracije

Pozdrav iz kuhinje.

V pojmu mladost se skriva več pomenov. Z mladostjo se izražajo barve, vonji, okusi in arome na svojevrsten način. V mladosti se skriva vrhunec drznosti, izzivalnosti in ustvarjalnosti. V kulinariki poskušam povezati vse zgoraj navedene dejavnike in rezultat prikazati na krožnikih.

Z ljubeznijo do hrane, gostoljubja in okolja smo ustvarili prostor v katerega boste vstopili in ga le stežka zapustili. Dobrodošli.

Chef Mojmir Marko Šiftar

Strast do ustvarjanja

S strastjo do ustvarjanja gurmanskih doživetij, gostoljubja in okolja, ponudi PEN KLUB restavracija prostor, ki ga je z največjo tankočutnostjo oblikoval Biro TRIIIJE.

Legendarna restavracija Pen Klub je kar 54 let delovala pod istim imenom. Z največjim spoštovanjem smo želeli ohraniti duh tistih časov, a vseeno vnesli nov, moderen pridih. Umestili smo veliko avtorskega, a hkrati ohranili in restavrirali kar nekaj starih, originalnih kosov pohištva,...

 »Želimo, da ko stopiš v predprostor, zunanji svet pustiš zunaj ter se čas ustavi in duša umiri. Zato pri nas tudi ni ur.«

Dada Jerovšek

Tri sobe

Vstopite skozi veličastna nihajna vrata, po starem parketu, ki nosi zgodovinske odtise časnikov, do prve prostora, t.i. rumene sobe, prostora za » ta domače«. Tam pogled popelje na verando s prekrasnim pogledom na park Tivoli in Vrt Lili Novy.

 

Modri salon je ime dobil po freski, ki so jo odkrili na stropu in jo skrbno restavrirali. Ob mogočnem lestenco oblikovalca Toma Dixona, ki so jo preoblikovali v novo konstrukcijo, vas bodo na stenah očarale fotografije svetovno priznanih fotografov, ki jih redno menjujemo v sodelovanju z Galerijo fotografije Barbare Čeferin.

 

Bela soba, soba, ki je ni bilo. Nekoč stranišče, danes poseben kreativen prostor, katerega krasita izjemna stenska slikarija avtorja Mateja Stupice, ki ustvarja pod imenom Pero in zid ter avtorski lestenec arhitekta Andreja Mercine.

Rezervirajte še danes

penklub@kaval-group.si

+ 386 41 366 249