Vstopi

Sinergija vrhunske kulinarike in zgodovinskega ambienta.

Sezonski meni

Prvovrstna ponudba sezonsko in mikrosezonsko prilagojenih jedi, ki jih s prepoznavnim slogom, vrhunskih, lokalnih sestavin pripravlja chef Igor Jagodic z ekipo.

 

Prepoznavnemu slogu, ki ljubi barve in teksture ter kombinira oblike in elemente, ostaja Igor Jagodic zvest. Mojster kuharskih tehnik v ustvarjalne miniature nadgrajuje preprostost slovenske kuhinje in jo začinja še z etnološko zgodbo ljubljanske meščanske tradicije. Kombinacije sestavin, različnosti tekstur, preciznost dodelave druži odličnost ujemanja, za katerega si vzame čas najprej kreativni chef z ekipo v kuhinji, nato pa dobrojedski gost z raziskovanjem in razmišljanjem pri mizi.

 

Vir: vivi.si

 

Obiščite nas in preizkusite izvrstne kreacije.

 

Ogled ponudbe

Rezerviraj mizo

" Za gurmane in gourmete, ki si želijo uživati v vsakem grižljaju prinesenega. 

 

Govoriti o konkretnih jedeh nima smisla, saj chef prihaja na dan z vedno novimi domislicami, kombinacijami okusov, tekstur in barv, poudarek je vedno na sezonskih jedeh, svežih sestavinah in presenetljivih kombinacijah – kot je na primer detelja povrhu junijske sladice. Zaupajte se mu, zagotovo ne bo zadnjič. "

 

Vir: Gault&Millau vodnik

 

" Če iščete nekje podsebnega, s prekrasnim razgledom na mesto, rezervirajte mizo v tej elegantni restavraciji v slikovitem stolpu strelcev na Ljubljanskem gradu. Chef Igor Jagodic pripravi meni presenečenja iz skrbno pripravljenih jedi, polnih bogatih, intenzivnih okusov, vključno z izbiro odličnih vegetarijanskih jedi za tiste, ki jim meso ni blizu.  Nenazadnje se bodo ljubitelji vin navdušili nad zanimivim in mamljivim izborom slovenskih vin. "

 

Vir: Michelin Guide

 

Rezervirajte mizo in uživajte v visoki kuhinji z najlepšim razgledom nad mestom.

 

Rezerviraj

“Restavracija Strelec združuje izbrano kulinariko, edinstven ambient in toplino v brezčasni užitek”

Naša zgodba

Vstopite v okrogli Strelčev stolp katerega energija je poleg kulinarike prežeta s preteklostjo, krasijo ga pripovedi slovenskega ljudskega izročila in pogled na čudovito Ljubljano.

 

Zgodba

Naš chef

Michelinova zvezdica, 4 Gault & Millau klobuki s 17/20 točkami, Falstaffov 3 vilice z 92/100 točkami povejo kakšen virtuoz je Chef Igor Jagodic. Z iskušnjami svetovih velikanov kulinarike chefa Renéja Redzepija (Noma Kopenhagen dve Michelin zvezdici), chefa Nilsa Henkla (tri Michelin zvezdice) in pridobljenem znanju znamenite šole Alaina Ducassa v Parizu je Chef Igor ustvarja izjemno zgodbo na najbolj ikonični znamenitosti Ljubljane - na Ljubljanskem gradu.

 

Govoriti o posameznih jedeh nima smisla, saj Chef  Igor prihaja na dan z vedno novimi domislicami, kombinacijami okusov, tekstur in barv. Poudarek pa je vedno na sezonskih jedeh, svežih sestavinah in presenetljivih kombinacijah

“Strelec ni le prostor, temveč pojem. Smisel mu dajejo njegovo osebje in želja gostov, da izkusijo nekaj več.”

chef Igor Jagodic

 

Nagrade

 

 

 

Kje nas najdete

Grajska planota 1, 1000 Ljubljana

ponedeljek - petek
od 17.00 do 22.00

sobota
od 12.00 do 22.00

nedelja in prazniki
zaprto

Restavracija Strelec lahko obratuje za vnaprej
najavljene skupine in po predhodnem dogovoru.