Vse čestitke našemu mojstrskemu slaščičarju Gregorju Rodetu in preostalim članom kuharske reprezentance Slovenije!
Na največjem svetovnem kulinaričnem tekmovanju s 50-letno tradicijo, ki poteka vsaka štiri leta v okviru sejma Expogast je tekmovalu petnajst kuharskih reprezentanc iz vsega sveta.
Pomerili so se v dveh disciplinah - pripravi toplega trihodnega menija za 110 oseb in disciplini chef's table.
Slovenska repretentanca se je predstavila naslednjim trihodnim menijem:
- topla predjed: losos z miso glazuro in umami salso, lečin pire s sipinim črnilom, vitlof, takos z lososovim tatarjem, holandsko omako s pomarančo, pinjenec, koprc
- glavna jed: jagnječji hrbet z lešnikovo skorjico, pire pečenega pastinaka, glazirano mlado korenje s korenčkovimi laski, brokoli z amarantom, krompirjevo terino, jagnječje ocvrto pleče s paradižnikovimi drobtinami, čebulo, polnjeno z jurčki, jagnječji jus
- sladica po imenu "odtenki grozdja"
Člani slovenske kuharske reprezentance: Martin Blejec, Gašper Kačičnik, Boštjan Volk, Meta Kocjančič, Gregor Rode in Blaž Vodopivec s pomočniki Gregom Rozmanom, Davorjem Družincem, Janom Dolšakom in pa seveda organizacijskim vodjem ekipe Tomažem Vozljem