Od nekdaj jedi so ljubljanske slovele ...

 
Ko sončno poletje  potrka na mestne duri,
tudi v Ljubljani nihče v pečeh več ne kuri;
enim sonce greje celo ocvirke,
drugim senca dreves hladi požirke … 
 
 

Degustacijski meni

 
3 krožniki
(samo v času kosila)
4 krožniki
5 krožnikov
7 krožnikov
9 krožnikov
 
 
V Stolpu strelcev vse se kuha, peče,
in gostom se vedno priporoča, reče:
Tu postrežemo jedi Ljubljane,
vse okuse odlične mestne hrane!
 
 
 
 

Okusi Ljubljane:

za družine, družbe,

gospode in za dame

 
Stoletja je bilo meso v Ljubljani 
vedno na prvem mestu
Goveje rezine, vložen, ocvrt in surov topinambur, dimljena gosja jetra, šalotka v staranem kisu, 
vodna kreša
 
Na ljubljanski ribji tržnici 
so bile že pred stoletji tudi morske ribe
Brancin, brancinova koža, pena rdeče pese, dimljena kisla smetana, posušen ajdov biskvit, čemaž, čemaževo olje, hren, dashi z rdečo peso

 

Solata kot v paradižu
Paradižnikova solata z baziliko, oljčnim oljem in čebulo
 
 Salame narežemo in postrežemo
Salame in zaseka “Biosing”, vložena kisla zelenjava
 
Čeprav toplo sonce greje, 
okusna juha iz krožnika se smeje
 

 

 
 
 

Čeprav toplo sonce greje, 

okusna juha iz krožnika se smeje …

 
Dobra juha je pogoj za dober zadetek strelcev 
Dnevna grajska juha
 
 
 
 
 

Stari Ljubljančani so govedino častili, ješprenja nikoli niso zamudili, sedaj

priljubljen je topinambur, čebula s svaljki pa je kulinarični C-dur!

 
V vsaki ljubljanski shrambi je tudi čebula
Čebula, krompirjevi svaljki s staranim sirom, sirova (sir Jamar) omaka z pivom, drobnjak in kvas
 
Ljubljančanom priljubljena govedina
Volovski rep, ješprenj, omaka dimljenega kostnega mozga, tolščak ali portulak
  
Pravijo mu tudi papeževa repica ali laška repa
Topinambur (pečen, vložen, ocvrt in surov), škamp, škampov kapučino, kapucinka
 
  
 
 
 

Ljubljana- Slovenije je mesto glavno:

tudi s svojimi jedmi je slavno!

  
Dokler ne bom jedel leva, odojek bo moj kralj živali! 
Glaziran odojek, ohrovt, paradižnik in fermentiran česen
 
Kaj so ljubljanski lovci ustrelili za poletje
Srnin hrbet, pire gomoljne zelene, omaka malin 
in slanine krškopoljskega prašiča, vložena pesa, maline
 
Vedno sveže hobotnice z Jadranskega morja
Hobotnica, pečen krompir z jagnjem, dashi z lignji, čebula, čebulna majoneza, morski koprc  in  osočnik
 
Ni kosti v fileju, ne v pireju!
File bele morske ribe, koromač, maslena omaka s koromačem, vongole ali kaparoceli, paradižnik, olive
 
Cvetača ali karfijola 
Krema pečene cvetače, pečena in okisana cvetača, ovčja skuta, lešnikovo olje, praženi lešniki
 
 
 
 
 
 

Strelčevo sladkanje, pogoj za sladke sanje …

 
Banana, a ne sama!
Banana, poper, kava in kislica
 
Slastno iz sadne tržnice
Pečena breskev, vaniljina krema, breskov sorbet, 
breskov gastrique, sladoled z rožmarinom, rožmarin
 
Fige rastejo tudi ob Ljubljanici
Krema s figovimi listi, fige, sladoled z figovimi listi, oljčno olje z limono, lešniki
 
Te sladice niso prinesli Napoleonovi vojaki
Čokoladni crème brûlée, malina in limonini listi
 
Iz hladne grajske kleti 
Hišni sladoledi in sorbet
 
 
 
 
 

Za poletni in siceršnji mir,

še en dober grajski sir!!

 

Izbor slovenskih sirov

 


KROŽNIKE PODPISAL         Chef Igor Jagodic
STROKOVNO UREDIL          Dr. Janez Bogataj

 


4. oktober, 2017
_________________________ Restavracija Strelec strelec@kaval-group.si | 031 687 648 Restavracija Evergreen ...
22. september, 2017
Študentsko kosilo v pivnici Paviljon - Kaval Group - Gospodarsko razstavišče - GR je kvaliteten, zdrav ...
3. maj, 2016
Ob nedeljah si od 10.00 do 12.00 privoščite kavo in rogljiček v Caffe Bienale in si oglejte aktualno ...
25. april, 2016
Postani član družine uporabnikov Kavalove kartice zaupanja
28. november, 2014
Ustvarjalnica pregrešnih sladkosti…SLAŠČIČARSTVO LOLITA V Kavalovi slaščičarski delavnici ...
26. marec, 2014
PRAVI KRAJ Ljubezen ste že našli, zdaj pa morata skupaj odkriti pravi kraj, kjer si bosta obljubila večno ...
9. januar, 2014
Kaval Catering slovi po svoji drugačnosti in kreativnosti. Strokovno podkovano in profesionalno osebje, ...
1. avgust, 2013
Romantični večer na terasi Tivolskega gradu s prečudovitim pogledom na Ljubljano. Naj bo ta dan, samo ...
2. oktober, 2012
V Restavraciji Evergreen smo za vas pripravili čisto posebno ponudbo kuhanja v živo! Izbirate lahko med ...
22. julij, 2012
V Kaval Group-ovih restavracijah vam ponujamo vsak dan sveža kosila! Poglejte, kaj je na krožniku dobrega ...