Od nekdaj jedi so ljubljanske slovele ...

 

Tu je poletje,

plodovi že so nasledili cvetje,

sončni žarki močno grejejo,

gostje naši se veselo smejejo!

 
 

Degustacijski meni

 
3 krožniki
(samo v času kosila)
4 krožniki
5 krožnikov
7 krožnikov
9 krožnikov
 
 

V Stolpu strelcev kuhamo,

seveda tudi pečemo,

dušimo in na grajskih ražnjih zavrtimo;

na vaše krožnike nalagamo okuse zbrane,

vse to jedi so bele Ljubljane…

 
 
 
 
 
 

Okusi Ljubljane:

za družine, družbe, gospode

in za dame

 
 
Stoletja je bilo meso v Ljubljani
vedno na prvem mestu
Opečena, marinirana govedina, vložen, ocvrt in surov topinambur ali
papeževa repica, šalotka v staranem kisu, lešniki, lešnikova majoneza
 
V Ljubljani s bili najboljši krakovski ribiči
Rdeča postrv, ikre rdeče postrvi, lubenica, dashi lubenice,
majoneza s koriandrom
 
Na vsakem ljubljanskem vrtu je bilo
tudi nekaj paradižnika
Paradižnikova solata, mlad kozji sir,
omaka fermentiranega paradižnika, vodke in zelene, med
 
 
Salame narežemo in postrežemo
Salame (medvedova in goveja) in zaseka “Biosing”,
vložena kisla zelenjava
 
 

 

 
 
 

Kdor se vzpne na Grad,

tekne juha,

naj bo sonce ali hlad!

 
Dobra juha je pogoj
za dober zadetek strelcev
Dnevna grajska juha
 
 
 
 
 
 

V Ljubljani nekaj od morja

in od krompirja,

kdor tega ne okusi,

po krajih drugih prav brezglavo dirja!

 
 
Morsko na ljubljanskih mizah
Pire česna in morskega ježka, sipa, rezančevo testo, vložen osočnik in motar
(morski koprc), omaka sipe, prah črnega česna
 
Pravijo mu tudi papeževa repica ali laška repa
Topinambur na več načinov: pražen s skuto, vložen in ocvrt, sončnična
semena in rdeči poper, omaka piva in fermentirane skute, artičoka
 
 
 
 
 

Ljubljana – Slovenije je mesto glavno:

tudi s svojimi jedmi je slavno!

 
Po grajskem hribu so se pasle jagnjedi…
Jagenčji hrbet, kumara, redkvica, bezgov gel, pinjenec,
jagenčji konfit, krompir
 
 
Govedina je bila stoletja
glavno meso Ljubljančanov
Suho zorjen goveji hrbet, pečen kostni mozeg, omaka kostnega mozga,
mlada čebula, majoneza z mlado čebulo, vložena čebula, ocvrt sladek
krompir s prahom šalotke
 
 
Vedno so bile tudi jadranske ribe
na ljubljanski tržnici
Pokuhana file bele ribe, testenina z polento in mladim sirom,
sok pečenega paradižnika z oljčnim oljem, paradižnik,
olive, hrustljava ribja koža, pinjole
 
 
Cvetača ali karfijola
Krema pečene cvetače, ocvrta cvetača, surova in okisana cvetača,
rumenjak, drobtine z rjavim maslom in gomoljikami,
majoneza z gomoljikami, gomoljika
 
  
 
 
 
 
 

Najboljše stvari,

Strelec prav sladko ustreli!

  
Banana - brez olupka, a ne sama!
Biskvit in sladoled pečene banane, ganache pasijonke, jogurta in bele
čokolade, kava, bela čokolada in poper
 
Slastno iz sadne tržnice
Pečena breskev, vaniljina krema, breskov sorbet, sladoled z rožmarinom,
listnato testo, rožmarin, drobljenec z breskovimi koščicami
 
Fige rastejo tudi ob Ljubljanici
Krema s figovimi listi, fige, sladoled z figovimi listi,
oljčno olje z limono, lešniki

Stari Ljubljančani so rekli tudi “šerbet”…
Sorbet kumare in bazilike, jagode, jogurt

Iz hladne grajske kleti
Hišni sladoledi in sorbeti
 
 
 
 
 

Za poletni in siceršnji mir,

še en dober grajski sir!

 
Izbor slovenskih sirov
 
 
 
 
 

 


KROŽNIKE PODPISAL         Chef Igor Jagodic
STROKOVNO UREDIL          Dr. Janez Bogataj

April, 2019

 

4. oktober, 2017
Vsi kontakti na enem mestu.
4. oktober, 2017
Obdarite svoje prijatelje, družinske člane ali poslovne partnerje z Lolitinimi sladkimi presenečenji. ...
3. maj, 2016
Ob nedeljah si od 10.00 do 12.00 privoščite kavo in rogljiček v Caffe Bienale in si oglejte aktualno ...
25. april, 2016
Postani član družine uporabnikov Kavalove kartice zaupanja
28. november, 2014
Ustvarjalnica pregrešnih sladkosti…SLAŠČIČARSTVO LOLITA V Kavalovi slaščičarski delavnici ...
26. marec, 2014
PRAVI KRAJ Ljubezen ste že našli, zdaj pa morata skupaj odkriti pravi kraj, kjer si bosta obljubila večno ...
9. januar, 2014
Kaval Catering slovi po svoji drugačnosti in kreativnosti. Strokovno podkovano in profesionalno osebje, ...
2. oktober, 2012
V Restavraciji Evergreen smo za vas pripravili čisto posebno ponudbo kuhanja v živo! Izbirate lahko med ...
22. julij, 2012
V Kaval Group-ovih restavracijah vam ponujamo vsak dan sveža kosila! Poglejte, kaj je na krožniku dobrega ...