Od nekdaj jedi so ljubljanske slovele

...
 
 
 
Pomlad deželo zeleni, vse raste, radostno brsti,
v loncih polno je svežine, končane zime so sivine.
 
 
 

Degustacijski meni

 
3 krožniki EUR
(samo v času kosila)
4 krožniki
5 krožnikov
7 krožnikov
9 krožnikov
 
 
V Stolpu strelcev vse se kuha, peče,
in gostom se vedno priporoča, reče:
Tu postrežemo jedi Ljubljane,
vse okuse odlične mestne hrane!
 
 
 
 

Okusi Ljubljane:

za družine, družbe, gospode 

in za dame

 
 
Stoletja je bilo meso v Ljubljani vedno na prvem mestu
Marinirane telečje rezine, vložen, ocvrt in surov topinambur ali papeževa repica, dimljena
 gosja jetra, lešnik, šalotka v staranem kisu
 
Stoletja je bilo meso v Ljubljani vedno na prvem mestu 

Že ko je pečena, je še vedno rdeča!
Pečena rdeča pesa, jabolčni kis, dimljena kisla smetana, pinjole, hren

 

 

Salame so okusne; v družbi ali same! 
Salame, zaseka BIOSING, vložena kisla zelenjava
 
 
 
 

Pomladi priletijo muhe,
a pomlad ima tudi svoje juhe…

 
 
 
Dobra juha je pogoj za dober zadetek strelcev 
Dnevna grajska juha
 
 
 
 
 
 

Svaljki iz krompirja, jetra rac, omaka rdečega zelja,
še ješprenj ali ričet s škampom…to okusi so veselja!

 
 
 
V vsaki ljubljanski shrambi je tudi čebula
Čebula, krompirjevi svaljki s staranim sirom, sirova omaka z pivom, kvas
 
 
 
Jeziki ti gredo lahko tudi na jetra
Račja jetra, račji jeziki, omaka rdečega zelja, rdeče zelje, vložen črni oreh
 
 
Kjer sta sipa in špinača, hitro najdeš pomagača
Ješprenj, škampi, sipa in špinača
 
 
 
 
 
 
 

Ljubljana - glavno mesto slavno: 

tudi s svojimi jedmi je glavno!

 
 
Dokler ne bom jedel leva, odojek bo moj kralj živali!
Odojek, v foliji pečen krompir z timijanom, ohrovt s slanino, prah slanine,
chips ohrovta, brstični ohrovt, fermentiran česen
 
 
Včasih se je paslo govedo na obrobju mesta
Zorjen goveji hrbet, pečeno korenje, pire korenja, pečenega česna ter kostnega mozga,
česnovi ocvrtki, omaka z dimljenim kostnim mozgom
 
 
Ljubljanski lovci tudi pomladi kaj zadanejo…
Srnin hrbet, pire rdeče pese in malin, jerebika,
borovo olje, dimljena pesa
 
 
Že pred stoletji iz Donave na ljubljanski tržnici
Smuč, kislo zelje s šampinjoni, pire šampinjonov, omaka kislega zelja,
gobov zavitek ali štrudelj
 
 
Cvetača ali karfijola
Cvetačna krema, pečena cvetača, listi cvetače, vložena cvetačna stebla, skutni cmok,
krušne drobtine, emulzija rjavega masla, lešnikovo olje
 
 
 
 
 
 
 

Za bolezen hudo so zdravila, za ljubezni pomladi pa sladila…

 
 
Čokolada ima vse letne čase rada
Čokoladni narastek, čokoladna omaka z malino,
drobljenec iz kakavovih zrn, sladoled maline in rdeče pese, maline
 
 
Kaj je cimetova krema? Nekaj boljšega kot trema!
Krema s cimetovim cvetom, sladoled hruške in topinamburja, hruška, topinambur,
topinambur, lešnik, riž z belo čokolado
 
 
Za bistre buče
Zapečena bučna krema z mlado skuto, bučni sladoled, buča,
bučni drobljenec z začimbami
 
 
Po sladoled gre kuhar v hladno grajsko klet 
Hišni sladoledi in sorbet
 
 
 
 
 

Za pomladni dušni mir,

še en dober grajski sir!

 

Izbor slovenskih sirov, hišne marmelade, sadni kruh

 


KROŽNIKE PODPISAL         Chef Igor Jagodic
STROKOVNO UREDIL          Dr. Janez Bogataj

4. oktober, 2017
_________________________ Restavracija Strelec strelec@kaval-group.si | 031 687 648 Restavracija Evergreen ...
22. september, 2017
Študentsko kosilo v pivnici Paviljon - Kaval Group - Gospodarsko razstavišče - GR je kvaliteten, zdrav ...
3. maj, 2016
Ob nedeljah si od 10.00 do 12.00 privoščite kavo in rogljiček v Caffe Bienale in si oglejte aktualno ...
25. april, 2016
Postani član družine uporabnikov Kavalove kartice zaupanja
28. november, 2014
Ustvarjalnica pregrešnih sladkosti…SLAŠČIČARSTVO LOLITA V Kavalovi slaščičarski delavnici ...
26. marec, 2014
PRAVI KRAJ Ljubezen ste že našli, zdaj pa morata skupaj odkriti pravi kraj, kjer si bosta obljubila večno ...
9. januar, 2014
Kaval Catering slovi po svoji drugačnosti in kreativnosti. Strokovno podkovano in profesionalno osebje, ...
1. avgust, 2013
Romantični večer na terasi Tivolskega gradu s prečudovitim pogledom na Ljubljano. Naj bo ta dan, samo ...
2. oktober, 2012
V Restavraciji Evergreen smo za vas pripravili čisto posebno ponudbo kuhanja v živo! Izbirate lahko med ...
22. julij, 2012
V Kaval Group-ovih restavracijah vam ponujamo vsak dan sveža kosila! Poglejte, kaj je na krožniku dobrega ...